Použil plynovou pistoli

25.11.2023 01:30

Naše hlídka přijala oznámení, že před barem „20“ a „Brooklyn“ v Chotěboři v ulici Palackého se má pohybovat muž, ve žluté bundě a údajně má mít v ruce pistoli. O jakou přesně šlo, se neví. Hlídka MP ihned provedla vizuální kontrolu městského kamerového dohlížecího systému, a to lokality kolem baru „20“ a baru „Brooklyn“ v ulici Palackého v Chotěboři (kamera č. 17 „ZUŠ“ a kamera č. 22 „Palackého“).

V online záznamu byl jasně poznán muž ve žluté bundě. Po shlédnutí kamerového záznamu zpětně byla zjevně odhalena manipulace se zbraní muže právě ve žluté bundě, kdy byla tato manipulace jasně patrná. V jednom okamžiku je na obrazovém záznamu jasné, že došlo k výstřelu z pistole. Toto se stalo před prodejnou pracovních oděvů OMA v ulici Palackého v Chotěboři, konkrétně u domu č.p. 56.

Na základě zjištění těchto skutečností byla vyrozuměna hlídka Policie ČR, která se tou dobou pohybovala v obci Libici nad Doubravou. Bylo domluveno, že obě hlídky se sejdou na místě události v dojezdovém čase.

Hlídka MP v čase 01:55 hod. odstavila služební vozidlo na konci uličky pod parkovištěm městského úřadu u výjezdu do ulice Palackého. Pak využila svého oprávnění a v ulici Palackého v Chotěboři ztotožnila podezřelého uvedeného muže ve žluté bundě. Jednalo se o 25letého muže z Chotěboře. 

V čase 01:58 hod. přijíždí na místo události hlídka Policie ČR Chotěboř, která ihned započala se svými úkony zjišťovat skutečný stav věci. Hlídka MP jim předala prvotní informace.

Z události byl hlídkou MP pořízen obrazový a zvukový záznam osobní kamery hlídky MP, který je přílohou dokumentace události.

Během úkonu ze strany hlídky MP nedošlo k použití donucovacích prostředků a nedošlo k žádné škodě na majetku a zdraví osob.